Leasen

Je droomt van een eigen paard, maar de kosten en tijd weerhouden je om deze droom te verwezenlijken? Een mogelijke oplossing kan zijn een paard of pony te leasen. Of wil je eerst wennen aan een eigen paard of pony met alle verplichtingen die dat met zich meebrengt. Want als je eenmaal een eigen paard of pony hebt kun je natuurlijk niet zomaar zeggen dat je vandaag geen zin hebt om te rijden of dat je de stalling deze maand niet kunt betalen.

Leasen is dus een mooie manier om te kijken of de aanschaf van een eigen paard of pony wel verstandig is. Voor de mogelijkheden en kosten kun je contact opnemen via dedragonder@hetnet.nl.

Lease Paard of Pony

Bij lease heb je echt een ‘eigen’ paard of pony tot je beschikking. Enkele spelregels zijn:

  • De leaseprijs is inclusief stalling en gebruik van de accommodatie, dierenarts kosten, kosten voor het bekappen door de vaste hoefsmid van Paardensportcentrum de Dragonder, vaste les en gebruik van harnachement.
  • Als je een paard leaset is het niet toegestaan om derden (anderen dan die het leasecontract hebben ondertekend) op het leasepaard/pony te laten rijden of te laten verzorgen. Indien er tijdig overlegt wordt met Paardensportcentrum de Dragonder zal deze zorg dragen voor de beweging van het leasepaard/pony.
  • WA verzekering is verplicht.
  • Paardensportcentrum de Dragonder blijft eigenaar van het leasepaard/pony en heeft altijd recht om het leasecontract te beëindigen.
  • Paardensportcentrum de Dragonder behoudt zich het recht om te allen tijde de voorwaarden/regels van de lease aan te kunnen passen.
  • Minimale lease periode is 1 jaar, met een proefperiode van 1 maand. Indien de leaseklant het leasecontract wenst te beëindigen, dient deze schriftelijk een maand voor het einde van het contract te worden ingediend bij de bedrijfsleiding en administratie van Paardensportcentrum de Dragonder.