Wie zijn wij

Paardensportcentrum De Dragonder ligt landelijk tussen de boerderijen aan de rand van Veenendaal. U kunt bij ons terecht voor paardrijden, ponyrijden, kinderfeestjes, paardrijlessen en ponyrijlessen, pensionstalling. Bij de Dragonder is het mogelijk om pony – en paard te rijden op verschillende niveaus. Er zijn zowel voor kinderen als volwassenen lessen van het beginners niveau tot het gevorderde niveau. Voor beginners worden er privé les gegeven en vervol­gens lessen in kleine groepjes zodat er voldoende aandacht is voor het individu. Ook voor ruiters die zich snel willen ontwikkelen geven we privé lessen. In de zomervakantie zijn er op ons paardenportcentrum pony-paard kampen. Meerdere dagen heel veel leren van je ‘eigen’ pony-paard en hier de hele dag mee bezig zijn. Je krijgt leerzame instructies maar er is zeker ook tijd voor leuke spellen. Een kinderpartijtje vieren op de manege is weer eens iets totaal anders dan zwem­men of een speurtocht. De kinderen zijn heel intensief met de pony’s bezig. Dit is een unieke ervaring om op de juiste manier veilig met pony’s om te leren gaan. De kinderfeestjes zijn ook geschikt voor kinderen die nog nooit op een pony hebben gereden. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen al meedoen aan het partijtje. (minimaal 6 kinderen)  

SPORTPAARDEN

Naast de manege houden we ons bezig met fokkerij en het aan-verkopen van sportpaarden. Deze paarden worden door ons opgeleid tot internationale/wedstrijd sportpaarden. Wij proberen u zo’n breed mogelijk aanbod te bieden. Daarom hebben wij naast onze eigen paarden, nog een netwerk van paarden die niet bij ons gestald zijn.

PENSION

Een eigen paard? Het is bij ons mogelijk je paard in stalling te zetten in ruime boxen. In onze pensionstal staat uw paard in ruime en goed geventileerde stallen. U kunt bij ons gebruik maken van een prachtige binnenbak, een buiten­ bak voorzien van een bodem van de firma Grondslag. Ook het gebruik van de stapmolen en diverse weidegangen is bij ons mogelijk. Wanneer het weer het toelaat kan er in de (spring)weide gereden worden. Sinds kort zijn er voor de outdoor ruiter ook uitrijmogelijkheden. Tussen de weilan­den door is er een ruiterpad wat u rechtstreeks leidt naar het binnenveld. Genieten voor zowel ruiter als paard!  

HORECA

Vanuit de sfeervolle foyer kunnen alle lessen en wedstrijden goed gevolgd worden. Er is een bar aanwezig waar je terecht kan voor een lekker drankje of hapje. Het huren van de foyer voor evenementen als vergaderingen, familiefeestjes, kinder­feestjes, voor voetbalclubs, wandelverenigingen, een reünie, teambuildings bijeen­komsten, het kan hier allemaal.

GOED GEKEURD BEDRIJF

Vanaf 1986 werken we onder het motto veiligheid voorop, wat geresulteerd heeft tot het verkrijgen van het veiligheidscertificaat. (Stichting Veilige Paardensport). Tevens zijn wij een goedgekeurd Aequor bedrijf en leiden we regelmatig stagiaires op tot vakmensen.